Thursday, September 23, 2010

Cerita-cerita hari ini

Salam...  my thoughts of the day...  Wednesday 22th September 2010. 

1.  Utusan Melayu.  Sila klik sini.  Just like the rest of you.., i cudnt care less what happened to Utusan Malaysia.  BUT... but that was before I read this thought provoking article from Mc.  To be honest, i knew all along abt Utusan's issues/problems.  BUT, just like the rest of you, I chose to ignore them with my 'cudnt care less' attitude.  After reading this piece from Mc, i realised now that something need to be done to assist Utusan.  UMNO shud take the lead.  It is the least that can do.  Bukan takde duit pun!! Come on la, we all know that Utusan wont make much money... why dont UMNO just help them financially.. keep them alive/afloat so as they can publish daily with no hiccup.  Consider it like a PRO-BONO work.  With this financial guarantee for Utusan, at least their editors can just concentrate on writing good articles, as voice of the malay majority, educating and reminding us the MALAYS.., without having to worry abt where money will come from next.... for Utusan survival... 

and err please tolong, include kan, kalau bule, on daily basis, at least 1 of 2 full pages in JAWI.  Sminggu skali tak cukup!!  Kalao bule UTUSAN ONLINE dalam JAWI pun cantek gak. At least ramai orang bule practise baca dlm jawi, mudahan lebih lancar baca AL-QURAN, dapat gak pahala lebih.  Saje je nak share, ramai melayu yg buta jawi lar ni.. tak caya? pi try buat tadarus kat opis tu.. brape ramai yg confident nak take the lead masa tadarus..?  bule kira dengan jari laaar... tsk..tsk... So UMNO, listen, do the right thing.  Kalo aku multi-millionaire, aku pun sanggup sponsor... buat amal jariah untuk untk bekalan akhirat kelak... kalo lah.....

2.  Brader ANUAR & Gambling.  Memang tak dapat dipisahkan.  Sila klik sini. Anuar kalo pasal cakap memang berapi, kaki klentong memang camtu.  Sungguh islamik.  Tetapi itulah politik.  Persepsi saje yg penting.  Cuba tanya NALLA-Magnum.  Magnum ada kaitan ke dgn ULAMAK LIWAT ANUAR ni? heheh, sendiri pikir la ek... tapi mcm biasala MELAYU MEMANG MUDAH di klentong.  Sori.. sedih tapi benar.....

3.  Mintak maaf agak kasar sikit, tetapi PAS memang menggunakan ISLAM untuk kepentingan politikPAS memang dah lama klentong umat islam di Msia.  so, kalo depa klentong, aku tak terperanjat pun.  Slik klik sini.  Penggunaan ALLAH pun di halalkan, apetah lagik kalo dpt duit free.  sila klik sini untuk article dari RBF.  Dan juga respon BIGDOG di sini.

4.  Pemandu 'exhibition' at the PWTC yesterday on the Government Transformation Program (GTP), the Economic Transformation Program (ETP), the NKEAs, KRAs.  Slumberjack's super corridors? Ring any bell?? Is our PM being conned alive??

Never like this IDRIS JALA chap anyway.
you know, the chap who says we and ZIMBABWE are the same kind??  Another good piece from TUAN SYED di sini.  Dont even want to elaborate.  For the sake of UMNO, i do hope PM NAJIB read this piece.  We do want to help you datok seri, but we need bullets, good ones, for us to help you.  UMNO is in deep shit hole anyway, dont push it deeper.  We dont need another scandal.  Bro Anuar and his 'melayu yg tak sedar diri' gang, will make a good 'meal' out of this. 

5.  DAP - hipokrit. Itupan ada melayu nak sokong... budus. sila klik sini.

6.  Salah satu sebab knape aku tak join UMNO lagik.  Klik di sini. Yelah, aku tinggal kat Selangor bah, kalo join UMNO sure kena join UMNO selangor, dan semestinye sayap PEMUDA.  Kena duduk bawak KJ ngan si DOREMON tuh?   PEMUDA UMNO YG LEMBIK tuh??  hehehe, tapelah, tima kasih bebanyak ek.  Insyaallah aku akan lebih cepat join UMNO kalo depa takde.  Alternatif  >> join PERKASA? erm.. takde la rasa mcm pondan sgt... hahaha

oklah.. dah start merapu dah ni....

salam.

Saturday, September 11, 2010

Usaha memecah-belahkan orang melayu.. yang dah memang terbelah-belah!

Usaha gigih untuk memecah belahkan orang Melayu... sedarlah bangsa ku..

Please click here to read on how they spin their deceit...

And oh... please go here, here, here, here and here to know more...

Musuh sentiasa mencari jalan dan cara...

ALHAMDULILLAH ~ SYAWAL 2010

Alhamdulillah...  finally managed to update my blog feed, or whatever you guys call them.

Still in RAYA mood. 

My wandering thoughts.... a) UMNO & PERKASA, b) Demands by the minority, c) The 'unwanted gang' of UMNOs cabinet minister d) how to be a better son, husband, father, friends, colleagues...

Salam to all!